DIT PROGRAMMA IS IN MAART 2020 STOPGEZET IN VERBAND MET DE CORONAMAATREGELEN, EN ZAL OP EEN LATER MOMENT WORDEN VOORTGEZET.
 

De rode draad van ons nieuwe programma is de opbouw van meer­stemmigheid. We beginnen met een eenstemmige zang van Hildegard van Bingen en werken van daaruit stap voor stap (tweestemmig, driestemmig etc.) toe naar een grandioze finale: het 40-stemmig ‘Spem in alium’ van Thomas Tallis!

Het programma zal bestaan uit wereldlijke (o.a. madrigalen van Claudio Monteverdi en Carlo Gesualdo) en geestelijke composities (o.a. van William Byrd, Luca Marenzio en Antonio Lotti). Daarbij komen ook hedendaagse componisten aan bod: Morten Lauridsen, Louis Andriessen, Jean Yves Daniel-Lesur  en Maurice Ravel/Clytus Gottwald. Al met al een prachtige staalkaart van de meerstemmige koormuziek. 

De combinatie van modern en oud, eenvoudig tot zeer complex en veeleisend repertoire maken dit een zeer geschikt programma voor zangers die van een uitdaging houden. De diversiteit aan muziekstijlen en menselijke emoties vormen in dit project een verrassend geheel.

 
Tijdens de concerten lichten vertellers de stukken toe. Luisteraars kunnen zo niet alleen genieten van de muziek: ze kunnen wat ze horen ook beter in een context plaatsen, waardoor de muziek nog meer gaat leven.

 

 

 

 

Wanneer en waar:

NIEUWE DATA EN LOKATIES VOLGEN LATER

 

 

Kaarten: in voorverkoop: €15  Aan de zaal: €18, CJP en studenten €10