Historie

In 1999 werd de stichting Projectkoor Cappella ad Fluvium opgericht, gevestigd te Arnhem. De stichting organiseerde 2 à 3 projecten per jaar waarvoor gevorderde amateurzangers zich konden opgeven.

In 2004 werd besloten te gaan werken met een vaste kern van zangers die zich structureel aan het koor wilden verbinden. Daar omheen was en is er een grote kring van zangers die meer of minder regelmatig aan projecten meedoen.

Tot 2017 werd het koor geleid door Dirkjan Horringa. Sinds april 2017 is Peter-Paul van Beekum onze dirigent.

Meedoen

De repetities worden gehouden op zondagavond van 19.45 tot 22.15 uur in de Kerk van het Apostolisch Genootschap, Oranjestraat 52, 6881 SG Velp. De kerk heeft een prettige akoestiek en is goed bereikbaar per fiets, auto (gratis parkeren) of openbaar vervoer.

Per project is er één lange repetitie van 16.00 tot 22.00 uur, onderbroken door het befaamde ‘Cappella-buffet’. Ieder brengt iets mee voor de maaltijd. Ook op gastronomisch gebied blijkt ons koor uitstekend te presteren!

Elke zanger die voor het eerst meedoet, doet vooraf auditie. Van ieder  wordt verwacht dat hij of zij zich goed voorbereidt op de repetities. Het eerste project waarin men meezingt, geldt als proefproject.

Elk project wordt afgesloten met doorgaans twee concerten, één in (regio) Arnhem en één in (regio) Nijmegen.

Aanmelden als zanger: stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Irma Kemperink of bel 06 17152018.